Terrified.

Jaha, jag sa ju att det skulle lugna ner sig med allt festande när skolan började. Men det verkar bara ha blivit värre nu. Haha. Men lugna ner sig kommer det ju göra, såhär kan man ju inte hålla på.

Vädret börjar bli stabilt här borta igen. Det blir soligare och soligare och varmare och varmare. Så det är ju bra.

Samtidigt börjar jag längta hem, mycket. Samtidigt inte. Jag är bara livrädd att jag inte har någonting att komma hem till när jag återvänder. Livrädd att ni ska glömma bort mig.


One week has passed by

Den första veckan i skolan has passed by. Sjukt vad fort tiden har gått. Den här terminen ska jag läsa Introduction to multimeda, Digital Imaging, Web Design och Writing/reporting. Alla kurser verkar jätte roliga men väldigt krävande. Det kommer ta en massa tid utanför skolan.
 
Nu ska jag ge mig på min svåraste läxa hittils. Skriva om en nyhetsartikel. Klarar man inte den här uppgiften något vidare så kan det hända att man blir droppad från klassen. Ingen press, ingen press. FUCK




Sharqeez. Bordsdans.



Sweet, sweet california.

Jag är lite tossig jag. Igår när jag skulle åka hem från skolan så tog jag bussen åt fel håll i hopp om att den skulle vända på slutstationen och åka tillbaka dit där vi bor.

Men icke, väl vid slustation så byter bussen riktning. Jag som inte brytt mig om att gå av bussen och titta ifall den ska gå dit där jag bor märker direkt att bussen kör åt felt håll. Men jag sitter fint kvar i hopp om att den ska svänga ut på rätt väg. Men icke.

Bussen åker längre och längre bort, käpprätt åt fel håll. Jag sitter fint kvar på min plats. Ganska snart förstår jag vart bussen är påväg. Destinationen är Montecito. Platsen här i Santa Barbara där alla kändisar bor, däribland Operah.

Jag har alltid velat se Montecito så jag bestämmer mig för att sitta kvar på bussen, för hem kommer man ju alltid.

Förbi mig flyger världens vackraste landskap förbi. Det är svajande palmer, små glittrande sjöar. Berg som reser sig bakom stora, maffiga hus och frödiga växter som reser sig runt vägarna.
Skönheten är slående och jag kommer på mig själv med att inte tänka på det här landskapet och den här platsen som främmande.

Landskapet jag ser svisha förbi utanför bussfönstret känns som hemma. Kanske är min sökan efter lycka äntligen slut. Kanske.  
...bara kanske, har jag äntligen kommit hem.

                                                                   Ett hus i Montecito




To save a life.

Det blev bio ikväll. Filmen vi valde att se hette To save a life och var det bästa jag sett på länge. Gillar man snyftarhistorier så kan man inte misslyckas med att tycka om den här filmen. Den var helt underbar och det fanns inte många stunder då mina ögon inte var fuktiga.




Jag håller sakta men säkert på att lära mig både beerpong och biljard.
Ni ska se mig runt biljardbordet, bollarna flyger åt alla de håll de inte ska åt, ibland även ur banan. Så det är tur att vi har biljardbord hemma och kan öva. Emma behöver också öva. Man vill ju inte se ut som två retardera puckon när man plockar fram biljardskillsen på fest.

Måste sova nu. Stora dagen imorgon. Första skoldagen. Rock on!



 


Lifestyle

Äntligen lite sol igen!! Imorgon börjar jag skolan också, jag är lite nervös. Jag har bara en lektion men ändå. Jag inleder min utbildning här nere med introduction to multimedia. Det kan nog vara kul.

Det har blivit ganska mycket fest här nere. Mycket fest, sena måltider och mycket onyttigt. Detta måste få ett slut nu när skolan börjar. Jag vill ju att folk ska känna igen mig när jag kommer hem. Vill ju inte se ut som en fluffig marshallows. Som tur var finns det inte sådär jätte mycket onyttigt här nere i Santa Barbara. McDonalds är tillexempelt inte ens tillåtet nere i downtown där man shoppar.

Ikväll ska vi nog på bio. Vi ska gå på en biograf som kan klämma in 7000 människor. Det ni. Heron City kan ta sig i röven.


Party like a rockstar

Ikväll vankas det fest, IGEN! Det vankas färd med partylimon till Isla Vista. Kul!
Tatti har precis varit och köpt tequila, så det ska bli kul att se hur det går för henne ikväll. Jag väntar med spänning!!

Hoppas ni har det finfint där hemma.



Tornadowarning

Jaha, det är tydligen tornadovarning i Los Angeles. Även här är det lite det också. Toppen. Ja ni där hemma behöver ju iaf inte vara avundsjuka på vädret här nere.

Living the dream in California, rain, wind and cold.





Filmtips.

Åh vill ni sen en bra film. Se The Reader. Jag har precis tittat klart på den och jag har snart inga tårar kvar.
Jag blir ju alldeles sentimental och börjar tänka på allt hemma.

I miss you. I wanna feel your body next to mine. I wanna roll over just to see you there beside me. I wanna feel your skin to my skin. Oh babe, I miss you.


Beautiful weather

Så såhär ser det ut i Santa Barbara just nu, fint huh?


When the rain won't stop.

and the rain just keeps falling down. Ja, det är sant.

Imorse vaknade jag av pang och bom, åska och dunder. Ingen vidare start på dagen. Lyckades tillslut somna om men vaknar ännu en gång av brak. Den här gången lät det ännu värre.
När jag vaknar till lite inser jag att det är  någon som står och slår med en hammare i vår vägg. Jag blir rosenrasande men är för trött för att orka ta reda på vad som händer. Min roomie Emma kollar ut genom fönstret och skriker till, utanför fönstret står det en filur i stor gul dräkt och hamrar på vår vägg.
Många tankar går runt i våra huvud tills vi inser att det är "the cable guy" som har kommit för att hedra oss med sin högljudda närvaro. Finfint.

Undrar ifall det ens går att gå utanför dörren idag, tveksamt. Så mycket regnar det. Jag borde pallra mitt arsle till en bank och skaffa kontokort. Jag trodde aldrig jag skulle behöva säga det här. Men isåfall måste jag först och främst köpa ett paraply. Ett paraply i Kalifornien. Fyfan...



Strawberries ffs.

Idag var det marknad fruktmarknad. Vi köpte lite jordgubbar som är så goda så det knullar i munnen. Mina två roomies sitter just nu och kommunicerar genom msn från olika rum. Socialt.

Vi hade nyss besök av en nyfiken en också. En liten skunk satt utanför fönstret och tittade nyfiket in.




Bara massa utgifter

Japp, idag har vi varit och köpt kursböcker. Ni ska bara veta hur dyra böckerna här är. Min dyraste bok kostade 67 dollar, förstår ni? Vem fan vill lägga så mycket pengar på något sånt dumt. Blä, där saknar jag verkligen sverige. Det är ju perfekt att få låna böcker.

Så i USA har de alltså avgifter för undervisning, skolmat och skolböcker. Där kan man ju snacka om att Sverige är mycket, mycket bättre. Det är mycekt rättvisare. I sverige kan även folk som kanske inte har så mycket pengar också gå på universitet och få en bra utbildning, medan det här i USA verkligen är en klassfråga att gå på college. Här får de mindre rika förbli dåligt utbildade och smådumma. Det är ganska så hemskt.

Ändå tycker jag det är värt att betala dessa pengar bara för att få vara här och få den här upplevelsen. När jag är klar här har jag ännu en sak att kryssa av på min lista "att göra innan jag dör".
Jag säger bara, tack och lov för csn!




And the rain continues.

Jaha, så spöregn idag. Sen skärpte vädret till sig lite och lät solen titta fram. Nu regnar det igen. Det ser mörkt ut på prognosen. Enligt den ska det regna en vecka i streck till. Vad fan är det här? Jag åkte inte hit för att få vara med om en regnperiod. Jag kan klaga på vädret, men vädret gör egentligen inte så mkt just nu. För det är så jävla bra här ändå.

Jag har fortfarande ingen hemlängtan, bara längtan efter vissa personer. You know who you are. Jag tycker ni ska ta era små söta rumpor och flytta ner till mig. Det vore det ultimata.

Imorgon börjar flickorna här skolan, dom ska ha en kurs om hur man kommunicerar med andra kulturer. Vi som är IBS programstudenter här dock fördelen att slippa det. Ganska så skönt.
Det känns som att det här med IBS programstudent har haft alldeles för mycket fördelar, så jag sitter bara och väntar på att vi ska bli fucked by them.

Yeye, nattinatt nu. Puss och kram



Feest heest



Nu kära
svenskar ska ni få lära er någonting om det kaliforniska livet. Det är billigare att åka limo om man är många än att åka taxi. Häromdagen tog vi oss till Isla Vista (det sjukaste partyområdet här i santa barbara) genom att åka limo. Det kostar nästan ingenting. Limon hade partyljus och partymusik och vi ville aldrig gå ur.

Isla Vista, ja vad kan man säga. Tänk dig den galnaste hemmafesten du varit på, gångra den med typ 5 gator av likadana fester och alla är välkomna. Det var helt jäkla sjukt!






Rain rain.

Idag regnar det i kalifornien. Inte duggregnar sådär fint som det kan göra hemma ibland. Utan här spöregnar det. Förstår ni? Jag har inte åkt tvärs över hela världen för att det ska spöregna så mycket att man inte kan gå utanför dörren.

Idag regnar det till och med så mycket att vi har fått en läcka i taket, som sakta men säkert droppar ner i en plastbunke på golvet.
Skadeglädje någon?


Finally

Idag har vi varit i skolan och fixat skolid som man kan åka buss på. Helt underbart. Jag har även ääääntligen köpt min systemkamera som jag så länge velat ha. Det känns riktigt bra, imorgon ska jag ut och ta fina bilder.

Grannarna har tydligen klagat på vårat festande så idag kom vår housemanager över. Så nu  är det slut på fest hos oss. Vi får åka någon annanstans för fest. Fuck, det som var så bekvämt.

Vår lilla veranda.

Jag får dras med namnet Mikaela. yep.

min nya coola ring som kostade ingenting :)

 


California <3

Just nu sitter jag ute på vår lilla egna uteplats. Solen skiner och blodapelsinen jag äter smaker helt underbart.
Jag sluter mina ögon och vilar dom mot solen. Samtidigt som jag tänker att det måste vara kriminellt att få ha det såhär bra.


Jag har fallit pladask för det lilla av kalifornien jag har sett.

 


Sun is shining

Idag skiner solen massa, hur underbart som helst. Bjuder på en bild på lite sol och vårt söta hus.


Blunder.

Gaaah, det här med jetlag suger. Jag är trött på morgonen, trött på dagen, trött på kvällen. Alltså är jag konstant trött. Åh fy.

Imorgon har vi incheckning i skolan. Det ska bli intressant. Vi gick förbi skolan igår, den verkar vara helt sjukt stor. Jag kommer garanterat gå vilse.
Efter incheckningen imorgon så har vi lov i 2 veckor till. Ganska så najs. Jag vill lära mig surfa!! Hoppas jag hittar någon sköning som kan hjälpa mig. Först vill jag dock bli av med min jetlag. Det är prio ett. Kom igen nu.

Puss och kram. Ta hand om er.


On destination

Dålig uppdatering. I know. Men nu är jag tamej fan framme i Santa Barbara, efter många om och men.
På arlanda var det förseningar vilket innebar att vi missade planet i london så istället för att åka till london och sen direkt till Los Angeles så fick vi istället ta ett plan till new york och sen vidare till Los Angeles. Skitdrygt när det innebar att vi skulle komma fram flera timmar senare.
Men fram kom vi, för här är jag ju.

Allt är finemang, kan verkligen inte klaga på någonting. Speciellt inte vädret och alla palmer. 20 plus, kul att vara hemma i Sverige och frya arsle av sig va?

Tjejerna i huset verkar jätte trevliga hela bunten och idag var vi nere i downtown där man shoppar. Det finns hur många affärer som helst. Bland annat Victoria Secret och Forever 21. Livsfarligt.


 
       



Santa barbara harbour

Sån här fin mat får man på inrikesflyg i USA. Turkey hot dog med sallad.


Vi hade tur och fick extra benutrymme och skärmar i sätena.