Allt händer på internet

 
Tiden går fort när man har roligt säger dem, och tajmejfan vad fort det gått. Jag har redan varit på BT två veckor och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Idag skickades jag ut på Distanshandelsdagen som är en mässa för företag. Den här dagen har blivit så populär att lilla Borås inte längre kan anordna den. Efter dagens mässa packar den ihop och kommer istället hållas i Göteborg nästa år. Det var delade meningar om den saken. 
 
 
Här kommer i alla fall de bilder som är mina favoriter som inte kommer publiceras i morgondagens tidning. 
 
 
 

Så jävla tacksam

 
Häromdagen fick jag följa med en reporter ut till Kristdemokraternas lokal i Borås där före detta nyhetsankaret Lars Adaktusson var på besök. Han tar nu nästa steg och vill bege sin i EU-parlamentet.
 
Jag tog även med honom ut för att fota men de bilderna blev inget att hänga i gran. Väldigt trevlig var han däremot. 
 
Idag har jag varit på jobb i Göteborg för första gången. Vi träffade Mattias Hellberg som är sångare i Nationalteatern och Håkan Hellströms gitarrist. De bilder jag tog publiceras på fredag. Så efter det lovar jag att ni ska få se dem. Det var ett sjukt roligt jobb och jag är så jävla glad för alla trevliga människor som jag får träffa genom det här jobbet. 
 

Kärleken till bonusbarn

Ja nu blir det kanske lite tjatigt för er som har mig på facebook. Men kolla in mitt multimediaprojekt om en familj som har slädhundar vettja. Det är något jag faktiskt är otroligt nöjd med för en gång skull. Jag har massvis med bilder som inte heller finns med i den här presentationen. Ambitionen är väl att det ska komma upp fler bilder i bloggen men saker går ju inte alltid så fort när det gäller min blogg. 
 
 

Färgglatt

 
Nu har jag varit på Borås Tidning i exakt en vecka och idag publicerades även min första ettabild. Ett väldigt ovanligt jobb men faktiskt väldigt kul. Redaktionen kom på den här lösningen till hur de skulle visa de nominerade till BTs debutantpris. 
 
Jag och bildredaktören åkte på jakt efter en stringhylla samtidigt som han gav mig en sightseeing i Borås. Hyllan monterades upp ovanför en tjejs skrivbord på kulturredaktionen och hon var tvungen att gå och fika för att jag skulle fota lite. Jag gavs fria händer till att välja de olika detaljerna och hur allt skulle stå. Resultatet ser ni ju ovan. Ett roligt och ovanligt jobb. 

En del är det krut i

 
Det första jobbet jag gjorde på BT den här veckan var det här. Det var inga av dessa bilder som blev publicerade men det är dessa jag gillar allra mest.
 
 
Jobbet handlar om en 87-årig man som har deltagit i många vasalopp i sitt liv. Nu ska han ner och delta i ett lopp i Italien. En riktig krutgubbe kan man kalla honom. Helt fantastiskt att se.
 
Idag har jag bestämt att jag ska avse minst 30 minuter till att skriva varje dag. Min passion för det det svenska språket började så många år tidigare än min kärlek för fotografi. Just nu kommer det bli mycket foto så jag känner att det verkligen är viktigt att inte glömma bort skriften. Kanske publicerar jag det jag skriver här, kanske inte. Vi får se. 

Praktik

 
Idag var jag på en förskola i Sjöbo ( tror jag, fortfarande helt totalt lost ) för att fotografera en klass som hade vunnit fjärde pris i Svenska Filminstitutets teckningtävling. Dessa bilder ska inte publiceras i tidningen. 
 
 
Säga vad man vill om barn men de har mycket roliga gester för sig iaf. 

När man misslyckas

Mitt första publicerade jobb i BT. Det var även en puff på en av mina bilder på ettan. Alltid lika kul att se
 
Så var praktiken i full gång. Jag har redan fått många spridda skurar av jobb. Jag har fotat allt från en amerikanska som ska tävla i en cupcapetävling i helgen och en 87-årig gubbe som ska åka ner till Italien för att tävla i en tävling med långfärdsskidor till att hänga utanför Ellos huvudkontor som ska varsla folk för att få en kommentar. Allting har varit så himla roligt och jag är så otroligt glad för att alla är så trevliga och roliga att ha och göra med. Allting har precis börjat men jag är så otroligt exalterad över att se vad för roliga saker jag kommer att få göra den här terminen. De berättar hela tiden för mig hur stor chans jag har till att göra egna saker och jag ska verkligen försöka ta tillvara på det. 
 
I tisdags fick jag beröm av en av nyhetscheferna. Han kom till mig och sa "du kan ju det här, det är kul att se". Mitt humör sköt till skyarna, jag är verkligen inte bortskämd med beröm och varenda gång är det så otroligt trevligt att höra. 
 
Idag däremot har varit en dyster dag. Jag följde med en av familjereportrarna ut och gjorde ett jobb om ett danskt par som flyttat till Sverige för att driva ett företag i att baka bland annat baka tunnbröd. Jag såg framför mig hur bra det här jobbet hade kunnat bli. När vi kom dit slogs jag av hur värdelöst ljuset för en fotografering var. Blandljus. För den som inte är insatt i foto kan man förklara att det är när de finns olika ljuskällor som blandas. I det här fallet var det små fönster som släppte in ljus och gula lysrör som är fruktansvärda ur fotosynpunkt. Så jag gjorde ett tappert försök med att släcka lysrören men då blev ljuset så fattigt att jag var tvungen att ta fram min blixt.
 
Problemen slutade inte där utan rummen var små och jag med mitt 24 mm objektiv på en kamera som har förlängd sensor fick inte plats med tunnbrödsbaket och personerna på en och samma bild. Jag ställde mig tillslut på en stol utanför huset och fotograferade in genom fönstret. Reportern var otroligt hjäpsam och hjälpte mig hålla blixten.
 
Jag är så otroligt missnöjd med dessa bilder som blev från den här plåtningen och det stör mig verkligen att jag inte kan släppa det. Inte blev det bättre heller när de visar sig att exakt det här jobbet har gjorts förut och bilden var mycket bättre än min. Varför är det så att om man får beröm så suger man sig i det och sträcker på sig lite extra ett tag, sen far det direkt ut genom fönstret? Däremot när man själv känner att man gjort något som inte riktigt duger så sitter det i en likt en djävul på ena axeln?
 
Nä, jag får försöka vända det här till något positivt. Jag måste göra bättre nästa gång. Bildredaktören sa att det är bra att känna så, att man måste det ibland. " För när man känner sig nöjd med allt hela tiden, då har man förmodligen slutat bry sig". Jag får försöka höra hans ord i mitt huvud och vara glad över att jag faktiskt ställer krav på mig att det ska bli bra. 
 
 
 
 

Indestructible

Borås, utsikten från mitt fönster
 
Sådär. Nu är jag på plats i Borås. Mina föräldrar har hjälpt mig köra alla mina grejer från Sundsvall till Borås. Vad hade jag gjort utan dem? 
 
Jag kan verkligen inte riktigt förstå att jag ska ut på praktik imorgon. Det har gått så otroligt fort. Det känns nästan som att det var igår jag började min utbildning och nu är jag redan inne på fjärde terminen. Herre jisses.
 
Skräckblandad förtjusning är vad jag känner. Så otroligt exalterad men ändå vettskrämd. Det är dags att ta sig ut i den riktiga världen. Det är bara att ta klivet. Ska bli så otroligt roligt att äntligen få göra det jag verkligen vill och älskar mest att göra. 
 
 

Staden mellan de två kullarna

Norra Berget
 
Mamma och pappa kom och hälsade på mig i Sundsvall i November. Ibland är jag inte så snabb på det där med att få upp bilder i bloggen. Huvudskälet till att de kom upp var att de ville vara med på vår Norrlandsprojektvisning. Vi passade däremot även på att se de vackraste platserna i Sundsvall. Här har ni utsikten från Norra berget
 
Norra berget
 
Till min förtjusning kom vi precis i soluppgång och ni som känner mig vet ju hur de får mitt hjärta att slå dubbla slag
 
Norra Berget
 
Norra Berget
 
 
På Norra Berget åt vi även lunch på ett otroligt pittoreskt, litet lantligt café. Här ser ni pappas val av mat
 
 
Jag åt minestronesoppa och mina smaklökar dansade
 
 
Södra Berget
 
Sedan bar det av till Södra berget där jag faktiskt aldrig har varit. Brobygget gick inte att undvika men utsikten var fantastisk.
 
Södra Berget
 
Det är med sorg jag lämnar Sundsvall den här terminen men även med så otroligt mycket förväntan. Jag älskar nya platser och nya utmaningar. Bring it!

The butterfly effect

 
Det har varit ganska tist och tråkigt här på senaste tiden. Förlåt för det. Jag har helt enkelt haft varken blogg- eller fotolust. Jag ska försöka ändra på det nu. Igår åkte jag och André till Hagaparken för att besöka Fjärlishuset. 
 
 
Stället svärmade utav barn. Kanske dumt att åka dit på en röd dag men vad gör man. Den här lilla sötnosen hade jag ju dock ingenting emot för hon var ju tyst.
 
 
Så här ser alltså fjärilars puppor ut. 
 
 
 
 
De flesta fjärliarna såg ut såhär. Enorma, inte alls färgglada men ganska vackra ändå. 
 
 
Lite otippat kunde man även besöka hajar. Här står en pappa och hans dotter och nyfiket inspekterar dem. 
 

Say something

Nu är jag säkert lite efter, nu när det är 2014 och allt. Men den här låten är helt fantastisk. Videon är simpel, men fantastisk.  
 
 
And I am feeling so small.
It was over my head
I know nothing at all.

And I will stumble and fall.
I'm still learning to love
Just starting to crawl.