Det där med bortglömda bilder

 
Jag gick igenom lite gamla arkiv för att faktiskt leta reda på bilder på lite söta djur, så ramlade jag på den här bilden som jag helt glömt bort. Den är tagen på ett event för allsvenskans alla lag som jag var på med BT i våras. Den är inte uppstyrd, Henke Larsson stod på Swedbank stadion i Malmö och väntade på att bli fotograferad av en lagfotograf. Det är en tunnel bakom honom in till läktaren som gör den svarta bakgrunden. Någon sekund var det fantastiskt ljus från solen som fixade den här bilden. 

November, gråvember.

 
November tar verkligen ut sin rätt på mig. Allting känns tråkigt, grått, hopplöst, tråkigt. Glömde jag säga tråkigt? Och grått? Blä. Helt klart en månad jag skulle kunna hoppa över i kalendern. Jag, mitt hår och världen ser ut som skit. Sad face.
 

En början på någonting

Prologen till mitt projekt som förhoppningsvis en dag blir en bok är klar. Nu outar jag det här helt, förhoppningsvis sätter det lite mer press på mig att skriva mer. Det går nämligen inte så fort. Lämna gärna synpunkter om ni har några.
 
 
 
 

Besk smak

Ja hurrni, vad ska man säga. Ni är några tappra riddare som går in på min blogg varje dag, så jag kanske borde berätta att jag lever. Jag är ganska bitter, men jag lever. Min dator har dött. Kaputt, poff, utan förvarning, bara sådär. Ett fabrikationsfel säger dem. Ett fel som Apple så fint konstruerat på min dator innan jag ens köpte den. Min dator har alltså varit en tickande bomb. Självklart hade jag oturen att den smällde två månader efter reklamationsrätten så jag får ingen hjälp, ingen ersättning, datorn är inte värd att laga. Så fruktansvärt arg och besviken på ett företag som ska vara ett av de ledande i världen. 
 
Ja det här låter ju materialistiskt och ytligt tycker väl du, men det är inte datorn jag är ledsen över. Jag är ledsen och jag har varit ledsen för att pengar som jag sparat för att få igenom en dröm, måste läggas på annat. Att kunna göra ett examensprojekt någonstans ute i vida världen såg ut att försvinna framför mina ögon. Det är det som har varit tungt. Att pengar öronmärkta till någonting måste gå till något som jag inte ens kunnat påverka, något som inte är mitt fel. Jag har varit ganska frustrerad. 
 
Det löser sig, det vet jag. Jag har fantastiska föräldrar som hjälper mig och förstår, men jag kommer ju inte ur det här med stoltheten i behåll. Det är hårt att känna att jag i detta fall inte kan klara mig själv, att jag inte förtjänar det där examensprojektet som jag drömt om sedan jag började bildjournalistikprogrammet. Nä, blä säger jag. Allt löser sig, men i det här fallet löser det sig inte utan besk smak. 
 
 
Jag bjuder väl på två gamla bilder som iaf får mig att må lite bättre, att le lite iaf.