2015

 
 
 
Jag började året med idiotiskt lång lugg. Binis och Jossi kom och hälsade på mig i Sundsvall, vi åt gott och hade en fantastiskt knasig utgång i Sundsvall. Vi överraskade Micki på hennes födelsedag i Öret och firade henne med dunder och brak. Strax därefter lämnade jag Sverige för att påbörja mitt examensprojekt - om bortskämda hundar i LA. Innan jag tog tag i projektet strosade jag runt på UCLA, solade på stranden i Santa Monica, försökte umgås med mina osociala roomies och hyrde en bil jag blev smått förälskad i. 
 
 
Jag började ta tag i mitt examensprojekt, åkte till det ena hundföretaget efter det andra och bara njöt av hur roligt och intressant det var. Nervös åkte jag hem till Maria Montazami och fick fota henne och hennes hundar när hela filmteamet filmade mig. Samtidigt lärde jag känna flera fantastiska människor som tog mig på olika upptåg och vackra platser runt om LA. Jag åkte vilse i bergen men njöt bara av det. Två gånger åkte jag och vänner tillbaka till SB och återupplevde gamla minnen. Däribland partyorten Isla Vista och de maträtter jag saknat så. Det var fint. 
 
 
Jag fortsatte med min obsession av blommor som accessoarer, de satt på huvudet, i pannan. Överallt. Jag åt på yoghurtland, åkte med en fin vän till Long beach. Fotade vovvar framför Hollywoodskylten och gick på poolparty. 
 
 
Jag och Cornelia gick på lyxbio med hennes barn och jag åkte med nyfunna vänner upp i bergen för att hika där en av dom bodde, avundas än idag lugnet hon måste ha inom sig när hon sitter och tittar ut över bergen. Sista kvällen i LA spenderade jag med en av mina nya roomies, vi åt god efterätt och spelade massvis med spel i en arkadhall. Jag kom hem till kylan med ett tugnt hjärta, vetandes att jag lämnat mitt andra hem igen. Firade Valborg med bubblor och varma kläder och arbetet mot vår utställning tog fart. Jag åkte hem på många helger och hälsade på mina fina vänner och A och i Sundsvall bodde vi tre personer tillsammans med en katt som gillade att värma sig i solen. 
 
 
Arbetet med examensprojektet fortsatte i en jädrans fart och plötsligt var magasinet klart och vi kunde inte vara stoltare över oss själva när vi fick se resultatet. Micke och Isabelle var klädda likadant en dag till skolan och några av oss hade den galnaste utgången på Daltons sedan vi kom dit. Jag åkte hem vissa helger och en gång gick jag ut och gick med min lillebror, han lurade mig ut på över en mils promenad men ramlade tillslut själv och stukade foten. Jag besökte för första gången Länstidningen i Södertälje, fick sommarjobb och trivdes väldigt bra.  
 
 
I maj påbörjade vi arbetet med utställningen och jag fick äntligen komma hem på riktigt och gå på fondueboden men mina fina vänner och mysa med A. Jag skaffade en näsring som mamma hotade med att inte släppa in mig i huset om jag hade. Vi hade vernissage, vilket var helt overkligt och sedan firade jag min examen med tequilastafett och vin med familj och vänner. 
 
 
På sommaren badade jag en del med A även fast vi höll på att frysa ihjäl. Som ni vet var ju inte sommaren någon höjdare rent vädermässigt. Jag åkte till Borås ett par gånger för att jobba på BT och hälsa på Teo och Elton, (lille Elton du ska veta att du är saknad). Vi firade Mickans examen med en pinata och vi picknickade på kajen i Hammarby sjöstad. Midsommar spenderades med mina päron och A i regnet. 
 
 
Jag fortsatte jobba på LT och hade superfina vikariekompisar. Var på grönan och vi badade i regnet. Tessie fyllde år och vi firade henne med en överraskningsmiddag på Mr French. Här satt Sandra och Markus bredvid varandra och idag är de ett par. Skål på den! I slutet på juli drog vi till Mauritius som var heeeelt fantastiskt. 
 
 
I augusti blev jag överraskad med en tripp till Tallin av mina fina tjejer i examenspresent (men det hade jag ingen bra bild på). Jag fick agera tv-reporter på Södertäljes kringelfestival, jag fick bland annat Ola Salo att läsa LT och Eric Saade att sjunga en liten trudelutt. I september fyllde jag 26 år (bevare mig väl) och vi kunde göra något som vi inte kunnat på många år - sitta ute och äta. Vädret tillät det. Vi åkte till landet med farfar och njöt av lugnet. 
 
Jag lämnade LT i oktober för ett tag för att börja jobba med Big brother, en upplevelse jag aldrig någonsin vart med om förut. Jag träffade nya människor och skrattade på ett sätt jag aldrig gjort på ett jobb förut. I samma veva flyttade jag och A till Odenplan, något som absolut inte är helt fel. Här trivs vi, även om vi inte kommit i ordning helt ännu. BBB var alla samlade en helg i december, det var fint. Big brother slutade 20 december och efter det var det mys med familj på jul och festligheter på nyår. (bilder härifrån får ni inga för de ligger på min nya iphone. Har dock inte bestämt mig om iphone eller samsung är bäst ännu.) Självklart har året bjudit på många andra fina grejer, jag har bara inte fotat dem eller fotat dem dåligt. 
 
Det känns alltid som att det inte händer så mkt under ett år, men när man går igenom det såhär så ser man ju att tiden inte bara går, sakerna man gör får ju tiden att gå. 2015 var ett himla bra år faktiskt, 2016 har mkt att nå upp till om det ska kunna överträffa 2015. Känner en liten rädsla för 2016, allt är liksom så öppet, men det ska nog gå bra. Bara att se till att det blir så. Det finns mkt spännande att se fram emot.