Insidan räknas

Har du tänkt på det här med hur folk kan förändras i dina ögon? Hur de kan förbättras?
Jag tänker inte bara på insidan utan även på ytan.
 
Jag kan för första gången lägga en blick på en person som jag inte alls tycker ser så speciell ut. Men desto närmre man kommer personen och desto djupare man dyker i dens personlighet så tänds helt plöstligt något slags glitter i ögonen på personen.
 
Drag som inte alls var så speciellt attraktiva blir helt plötsligt något du kommer på dig själv med att gå runt och tänka på. Personen förändras självklart inte i utseendet, utan bilden av personen gör det. Till och med till den graden att det skulle kunna vara två helt olika människor.
 
Tyvärr gäller det här även till det andra hållet med. Det händer att mina ögon fastnar vid en person. Fastnar vid dens vackra drag, de höga kindbenen, kanske den raka näsan. Helheten av en snygg person helt enkelt.
Så kommer man närmre, man dyker djupare men hittar bara egoism, arrogans och ytlighet.
 
Det tar ett tag men sen helt plötsligt försvinner det där skenet som fick dig att fastna från början. Ansiktsdragen liksom flyter ihop. Det som var så vackert tycks bortblåst och du står kvar och undrar hur du en gång tänkte. Hur din syn kunde ha så fel.
 
Det är kanske en klyscha att säga att det är insidan som räknas, men för det är det ingen lögn. Man kan absolut fånga människor med ett vackert yttre men för att fortsätta vara vacker i någon annans ögon - Då krävs det mycket mer än så.
 

Kommentarer
Postat av: thea

bästste klockrenaste inlägget ju

Svar: tack söta du :)
ThereseLo


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback